lunes, 22 de mayo de 2017

L'OLIVERA



1.NOM CIENTIFIC: Olea europaea

2.NOM COMÚ: Olivera, també es coneix amb els noms d'oliu, oliver i olivar. La varietat silvestre rep el nom d'olivera

3.ORIGEN: Regió Mediterrània.

4. FAMILIA: Oleàcies.

5.HÀBITAT: Viu en zones de secà, però és sensible al fred i les gelades. Resisteix bé els estius secs i els sòls calcaris.

6.REPRODUCCIÓ: Es reprodueix per llavors, però sobretot per esqueixos

7.DESCRIPCIÓ: Arbre perennifoli que pot arribar als 8-10 m d'alçada. Pot viure molts anys. El tronc és gruixut i es va recargolant a mesura que envelleix; l'escorça és llisa quan l'arbre ésjove i amb el temps es va tornant més rugosa. La capçada és arrodonida. Les fulles són simples, amb el pecíol curt, el marge sencer i en forma de llança; fan 3-9 cm de. Són de color verd grisós per l'anvers i platejat pel revers.

8.FLORACIÓ: Floreix durant els mesos de maig i juny Les flors són petites, blanques i
quan madura.Es cull a finals de la tardor i a començament de l'hivern si es vol destinar a la producció d'oli. Si es vol menjar com a fruit es cull abans, quan encara és verda; llavors s'adoba amb herbes, aigua i sal i es deixa macerar durant un temps

9.ALTRES INFORMACIONS: Hi ha moltes varietats d'oliveres,  la seva qualitat  destaca l'arbequina, produeix olives petites. És un arbre mil·lenari cultivat des de temps molt antics (uns 500 anys).L'olivera és la forma cultivada de l'ullastre (Olea europaea var. sylvestris); arbre que té forma arbustiva i que presenta espines entre les fulleserents cultures mediterrànies.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

LA NOGUEROLA

1.NOM CIENTIFIC: Pistacia terebinthus. 2.NOM COMÚ: la NOGUEROLA 3.ORIGEN: Zona Mediterrània. 4.FAMILIA: Anacardiàcies. ...